11 h senare

Publicerad 2014-10-27 19:43:00 i Allmänt,

Hejjjj alla ni. Alla tio... hehe. Vart det måndagskväll, åkte ju hem i helgen och hängde lite med les parents och farmor, huuuur mysigt som helst. Bussen gick 07:30 lördagmorgon så jag gick upp tidigt, kom fram till gbg vid elva där lille pappsen stod och väntade. Sedan brunchade vi på grand hotel, tror jag tog om 3 gånger hehe. Så jävla gott. På kvällen åkte vi till Alingsås och gick på någon "lightshow" var väl sådär, men mysigt med en promenad. Sedan åkte vi hem och kollade på så mycket bättre, aaahhh Amanda Jensens version av vi gräver guld i USA var helt sjuk, så bra. Söndagen var det lugnt, jag fixade farmors hår lite och sedan packade jag en del, skulle hämta hem lite grejer. Helgen gick ganska snabbt, var hemma i Oslo vid halv tio på kvällen.
 
Uppstigning klockan fem imorse och kom inte hem förens 40 min sedan (kl är nu 19:40). Man fick nämligen jobba över om man ville så det gjorde jag och Ida. Jobbade alltså från 7.00-18.00, liiiite trött nu bara. Kom nog upp till 900 plock så en making some progress. Skrev på kontrakt idag med, det gäller till den sista December, så får vi se hur det blir efter det. Lönen är väldigt bra så det känns braaa!!
 
Nu ska jag dricka te och typ sova, min kropp är helt slut. 
 
PUSS
 
<333333333

3 jobbdagar avklarade

Publicerad 2014-10-23 00:17:00 i Allmänt,

HEJJJJJSANNNN
 
Nu sitter ni på spänn där hemma och undrar huuuur i hela friden har det gått för mig. Joni, 3 dagar är avklarade. Min kropp känns som ett genommalt örngott. Såååå jävla trött. I måndags som sagt jobbade vi dag, vilket är 7-15. Då hade vi upplärning med Bea och en tjej som heter Sandra. Fick lära oss systemen och lite hur man packar. I slutet av dagen åkte jag och Ida runt på småplock och plockade. Vad menas med plocka? Jo vi har en truck där man har en EU-pall bakom trucken, där lastar man varor. Det var mycket att lära sig och det gick väl inte asfort men vi har lärt oss ganska snabbt tycker jag.
 
Igår jobbade vi kväll, vilket är 15-23. Då fick Ida och jag varsin truck och fick åka runt själva och plocka. Vi har varsitt headsett och i lurarna är det en dator (typ som Siri) som säger vart man ska plocka, då ska man svara med en kontrollsiffra osv. Ganska jobbigt då man måste upprepa sig sjuhundra gånger. Under en dag ska man ha plockat 800-900 plock, jag plockade 400 hehe. Men vad FAN andra dagen liksommmm. Det gick bättre idag, då jobbade vi också kväll. Efter middagen så fick jag åka till industri (mer tyngre grejer, tvättmedel, konservburkar osv) och då skulle även min chef med och kolla på. Den paniken. Men det gick bra, det svåraste jag tycker är hur man ska packa på pallen, att man ska få en jämn yta, tyngs längst ner osv. Det är som ett pussel, vilket är lite svårt att se när man väl plockar, för då vill man att det ska gå så fort som möjligt och har tusen siffror att hålla koll på. Men han hjälpte mig och gav mig en massa bra tips. Ökade väl i 100 plock så en gör framsteg, om 4 dagar är jag upp i 900 plock!!
 
Det var det. Jag åker hem till Borran över helgen, eller det blir bara lör-sön då jag jobbar till 21 på fredag. Måste hämta en del grejer så det är mest därför. OCH MYSA MED STAMCELLERNA SÅKLART.
 
Nu skall här sovas djupt.
 
Puss
 
Bea och Ida på sin truckar
Aa ni ser ju, inte jättemånga jämna ytor på denna pall.
Talking to Siri
Sist men inte minst plastar man pallen och ställer den till rätt leverans.
jobbmiljön dårå 

It won't be long until I belong

Publicerad 2014-10-20 04:24:00 i Allmänt,

04:17 visar klockan och mitt larm står på 4:30. Om jag har sovit? Nej. Men det gör mig inte så mycket, denna vecka har jag väl snittat 12h sömn varje natt så en natt utan sömn kommer nog inte till skada. 
 
Mornar är egentligen väldigt underskattade, är ju som sagt ingen morgonmänniska men vad fint det är. Alldeles tyst, alla sover, man hör vinden utanför, det är bara jag och tankarna som är vakna. Åh nu ska jag sätta på kaffe, koka gröt till mig och Ida, packa lunchlåda och lyssna på Shakey Graves. Tända ett ljus tänker jag göra med. 
 
Godmorgon!
 
Och grattis världens bästa syster på 23-årsdagen.
 
PÖSS
 
 
Vikte lite pappersfåglar i helgen, fint va? mvh pysslarn.

and they all said she was a Sunday girl (brist på rubriker)

Publicerad 2014-10-19 15:34:00 i Allmänt,

Så vart det söndag EFTERMIDDAG. Fyfan vilken ångest, varför det? Jo för klockan är 15:20 och jag vaknade för 20 min sen:):):):) 
 
Har aldrig sovit så mycket som denna vecka i hela mitt liv. I torsdags somnade jag klockan 21 på kvällen, vaknade 11.00?????? Det är alltså 14 timmar? Och imorgon ska jag upp klockan 5, tjeeeena. NOG om det. Har haft en kul helg i alla fall. I fredags drog jag hem till Bea, käkade popcorn och kollade på idol. Travade hem efter midnatt, det är så gött att man kan gå hem från det mesta här.
 
I lördags vaknade jag väl typ 13 hehe, då käkade jag havregrynsgröt och drog och tränade. Hade ett sånt gött pass, älskar när man har sådana dagar, att liksom känna fyfaaaan vad jag ÄR BRA. (Så känner jag inte riktigt idag). Jag drog hem till Bea och gänget och drack lite vin, sen drog vi till ett ställe som heter The Villa, gött ställe med snygg DJ. Som Bea tyckte var kul att gå fram och i princip fråga chans på åt mig. Japp ta fram skämskudden mor och far. Sååå vi gick därifrån, till Gudruns (där vi var förra helgen) och hängde. Det är väldigt mycket "hänga" på ställen här i Oslo, sitter/står och tar en öl med loungemusik typ, bra musik men inget man står och hoppar och skriker till. Vilket de flesta vet att jag gärna gör, hehe. Jag gick hem med Josse och hennes pojkvän innan jag själv gick till mitt lilla krypin. SOM HAR BLIVIT SÅ MYSIGT. Köpte världens mysigaste mysljusslinga. Nu vill jag bara ut med några möbler som tar för mycket plats och framhäva kakelugnen lite. Men det får ske när jag vet att jag faktiskt har ett jobb och ett liv. Vill sätta upp någonting på väggarna med, för de är inte så asfräscha. Jaaja en sak i taget mina vänner. 1 Göra bra ifrån mig imorgon och gliiiida nå så jävulskt på trucken. 2. få min första lön och lägga över hela den på mitt sparkonto hehe. Planer för livet. 
 
Har ni haft en bra helg folks????
 
Saknar alla, speciellt familjen Ljunggren i Bromma, insett att jag liksom inte träffat er på typ 1,5 år???? Skall krama sönder er i jul. 
 
PUSS
 
SER NI HUR MYS? 
Bea och Josseeee

SNÖ - igen

Publicerad 2014-10-17 12:40:00 i Allmänt,

Gött att jag skriver en rubrik och inte ens förklarar den. JAA de snöade här i Oslo igår? Var påväg till gymmet och det ilade så kallt det var och helt plötsligt ser jag vita små snökorn som faller ner. Nej jag är inte redo för snön än så snälla vänta lite. I alla fall till november. 
 
Fredag idag, normalt hade jag väl wohoat men har inga större planer än att träna så det får bli ett litet woho, woho hehe. 
 
Kul blogg ändå? 
 
Skriver igen när jag faktiskt har något att skriva om.
 
TREVLIG HELG ALLA
 

SNÖ

Publicerad 2014-10-16 20:09:17 i Allmänt,

Hejhejhejehejhejeejehej
 
Torsdagkväll, Ida gick precis till bussen för att åka hem till Skövde över helgen. Blir ej så för mig, då mina föräldrar inte ville detta, de hade viktigare saker för sig. HEHE. Som att någonting skulle vara viktigare än mig. 
 
Fyra dagar av tristess har detta varit, tränat och sovit är väl vad jag har gjort. Igår drack jag öl med en australiensare, det var trevligt. Annars har jag inte gjort flera knop än så. Har kollat klart på Sons of Anarchy med så inte ens det kan jag kolla på. Gahhhhh aldrig känt mig så jobbsugen som nu. Men måndag folks, då skall här köras truck. Fick truckkörkortet på posten idag med, haha så jäkla sjukt att JAG ska köra truck. 
 
Just nu sitter jag och lyssnar på Fleet Foxes och dricker te. Har element i detta rum så det är såååå varmt och skönt här inne. Att en faktiskt bara kan gå runt i en t-shirt utan att frysa, något men inte kan göra i mitt 10 gradiga svinkalla rum på Kvarnstigen. Eller i hela källaren vill säga. Saknar vi inte.
 
Nu skall denna leta efter något man kan kolla på. Har väl gått igenom hela Netflix vid detta lager, kanske blir en dokumentär? 
 
 
PUSS OCH KRAM MINA SMÅ FRÖN

Söndagkväll

Publicerad 2014-10-12 23:20:00 i Allmänt,

Då var helg nummer 2 avklarad. Inte lika lugn som förra helgen dock. I fredags skulle Ida iväg på middag hos en kompis och jag begav mig hem till Bea för lite vin. Vi gick sedan vidare till ett ställe som heter Mono, drack lite öl och hängde med gött folk. Sedan drog vi till Lawo och dansade. Var väl inte aspigg på lördagen men jag och Ida begav oss i alla fall till Bea och tjejerna där igen, denna gång utan dricka för min del, hehe. Vi gick till ett aaaasfett ställe som hette Gudruns, var som att man hängde i ett vardagsrum typ, samtidigt som man kunde hänga utomhos med största discokulan i luften och rökmaskiner åt alla håll. Kul kväll och sjukt skönt att ej vakna upp bakis. Jag drog tom och tränade på eftermiddagen, sen käkade vi dock kebab i pitabröd hehe. Ikväll har vi bara myst och kollat på en jävligt dålig film. 
 
Ser väl inte asmycket fram emot kommande vecka, ska ju inte göra så mycket så jag fortsätter väl med träningen istället. Ida ska åka hem till Skövde nästa helg så jag får se vad jag hittar på, kanske åker jag hem med, skulle behöva hämta lite mer träningskläder osv. Och gosa med mammsen och pappsen såklart. Men får se!! Ganska skönt dock att det bara tar 3h hem och att bussbiljetten endast kostar 120kr. 
 
 
Här kommer lite bilder från veckan:
 
Ida köttar på gymmet
Skype med min lilla älskling
Vinar med Bea
Kan tyvärr inte meddela vilka detta är, för det vet jag inte.
Ida, Josse och Bea på Gudruns!!
 
Haaaaade!!

and another one bites the dust

Publicerad 2014-10-08 12:18:19 i Allmänt,

....ja klart inte allt kan gå som planerat. Bea smsade Ida igårkväll och sa att chefen hade sagt till henne att vi ska börja den 20/10 istället. Dvs om 2 veckor. Har inte råd att gå runt 2 veckor till och vara arbetslös. Kan heller inte söka ett jobb och säga hej jag vill jobba här i två veckor sen ska jag sluta. Gaaaaahhhh. Fan. Hade kunnat söka till förskolor, men då måste jag beställa ytterligare ett polisregisteruttdrag och det tar 2 veckor så där är jag ganska körd med. Vet inte riktigt hur jag ska göra nu. Antingen går jag runt här i 2 veckor och gör det bästa av situationen, snålar som fan på maten och börjar jobba den 20. Eller så går jag till en hallick. HEHE skoja. Nej men vad fan, this girl is running out of ideas. 
 
Dagar som denna önskar jag att jag vore här, här hos denna solnedgång, den hawaiianska ölen, människorna, vågorna, stränderna. AHHHHH. *Gråter*

JOBBBB

Publicerad 2014-10-06 22:48:00 i Allmänt,

Tjihooo vi fick jobbet. Så jäkla gött. Var på intervju vid tretiden, och han berättade mest om företaget, frågade lite om vi hade någon erfarenhet sen innan osv. Vi ska få börja jobba som deltid först, och sen förhoppningsvis gå upp till heltid. Ni kanske skulle vilja veta vad det är för jobb med. Jo det är ett lagerjobb där vi kommer få köra truck, det vill säga plocka/hämta varor. Det är ett företag som heter Rema, motsvarar typ Willys hemma i Sverige. Lönen är svinbra så det känns väldigt skönt. Vi fick intervjun genom Idas kompis Bea (som vi bodde hos) så vi har mest henne att tacka detta för. Hon har jobbat på lagret i 2 år och trivs asbra, vilket känns mer tryggare. På torsdag börjar vi en "utlärning", Bea ska visa oss vad vi ska göra osv. Är sjukt taggad!!!!!
 
Dock har jag räknat en del på hur mycket jag kommer tjäna på att leva/bo här, och det är väl inte jättemycket mer än om jag hade bott hemma och ändå bara fått in hälften av det jag kommer tjäna här. Nu är det ju lägenhet, gym, svindyrt busskort och mat som skall räknas in med. Men jag ser det som en erfarenhet och en kul grej. Oslo/Borås liksommmm?? 
 
Nu skall här kollas PH innan läggdags!!
 
 Kraaammmmm

Helg nummer 1 i Oslo

Publicerad 2014-10-06 00:48:00 i Allmänt,

Hallllååådär
 
Ligger en här en söndagsnatt och har precis kollat klart på Känn ingen sorg. Ahhhh den jävla filmen, kan nog vara den bästa svenska film som finns. Ida snapchatade precis och bad mig sluta nynna hehe, ganska lyhört mellan våra rum. Men går inte att inte nynna till Håkan. 
 
Helgen då? Jo vi både bestämde oss för att inte gå ut, då vi inte riktigt tyckte att vi förtjänade det/hade råd. Så vi tog det lugnt hela helgen. I fredags städade vi hela lägenheten, vi har städschema och de var vår tur. Skrubbade och dammsög golv, gjorde rent toaletter och fixade med disk osv. Ganska kul när man väl kommer in i det. Sedan gick vi ut på långpromenix. På kvällen blev det lite spamys, ansiktsmask och målade naglar. Vaknade upp vid tio på lördagen, käkade frulle och fixade oss lite innan vi begav oss in till byn. Allt är gångavstånd så det är himla gött faktiskt. Vi tog en kaffe och skrev brev till oss själva, vad vi gör om 1 respektive 5 år. Idas var väl inte jätterealistiskt men hoppas kan vi!! På kvällen begav vi oss hem till Bea, Idas kompis som vi bodde oss i två dagar. Det var sista kvällen för en av tjejerna i lägenheten så de bjöd på middag, vi följde dock inte med ut utan traskade hem till våra små krypin. 
 
Söndagsmorgon och Ida väckte mig tjugo över elva, opsiii. Vi käkade frukost och tog det ganska lugnt, kollade lite sons of anarchy innan jag bestämde mig för att gå ut på en springtur. Var ca 20 grader ute??? Så himla skönt. När jag kom hem duschade jag och slängde på mig lite kläder och sen gick vi ner till Aker Brygge och pratade om tonåren. Köpte med oss svindyr Ben and Jerrys (allt är dyrt här) och käkade det till middag. 
 
Allt som allt, lugn och skön helg. Nästa helg hoppas vi att vi kan få fira, för några ska laaaaa på intervju imorgon. WOOPWOOP. Nej vi ska inte ropa hej än. Hör av mig imorgon!!
 
Pöss
 
Fina Karl Johansgatan
Höst, stanna här!!!

Più bella cosa

Publicerad 2014-10-02 22:36:00 i Allmänt,

...lyssnar jag på nu, mmmmh Emos Ramazzotti <3<3 Hänt sen sist? Jo ni vi flyttade in i kollektivet igårkväll. Svinmysiga rum, dessvärre ganska äckliga badrum/kök, men ska nog gå. Idag åkte vi till Ikea på förmiddagen och köpte lite behövliga saker, så som täcke (har sovit i sovsäck i snart en vecka), galgar och LJUS (bidrar med sådan fruktansvärd mysstämning??).
 
Sedan åkte vi hem och lämnade av allt innan vi jag drog till BUM och tog ut min P-stav, var ett jäkla pillande för den SNYGGA och MANLIGA sköterskan. P-staven satt tydligen fast lite så det tog lite tid för honom att få ut den. Kollade över på armen en sekund och bokstavligen spydde i min mun, blod över hela armen. Då skulle du varit där Micaèla, du som gillar blod. TACK FÖR INFORMATIONEN tänker ni, nu vet hela la familia att en tagit ut P-stav. Nej en ska inte gå och blir gravid. Jag har fått så jäkla dålig hud (läs bölder av finnar) och min barnmorska sa att det kunde bero mycket på P-staven så då känner jag att det ej är värt det. Finnar suger. Så jag ber till gud att det blir bättre nu. Någon i släkten som har haft hudproblem i era unga dar? Eller är det bara jag som vanligt????? 
 
Vi drog sedan till coop och handlade inför typ hela veckan, ikväll blev det pyttipanna (coops egna, MMMH) och två stekta ägg med en klick ketchup. Sedan blev det temys i mitt mysiga ljusrum. MYS. Låg mest och skrattade ca hela tiden, Ida kan det där med att vara rolig. Trodde liksom man ej kunde vara roligare än vad jag är, men tydligen, (hoppas hon inte läser detta, lär jag få sota för). Imorgon ska vi ringa upp alla vi sökt hos IGEN. Kan någon bara ge oss ett jävla jobbjävel. 
 
Återkommer i helgen. PUSS
 
Här kommer bilder på mitt mysiga MYScribb, och lite andra bilder:
 
Vår första och sista middag ute
Fin utsikt från parken
SLOTTET
*trumvirvel* DA DAM DAM DAM DAAA le crib
Mys? Svar ja. Ser ni min FINA kaktus????
Min lilla kakelugn
Byrå
På kvällarna gillar Ida att invadera min säng även fast hennes är dubbel så stor. 

Nurge

Publicerad 2014-10-01 12:30:00 i Allmänt,

HEJHEJHEJ
 
Här sitter en nu i Norge. Har bott hos Idas kompisar i två nätter, idag ska vi äntligen få flytta in i vår lägenhet. Ligger bara 10 min gång härifrån. Norge har hitills överträffat mina förväntningar, sååå himla fin och mysig stad. Området vi ska bo på (och där vi bor nu) är så himla fint och mysigt. Nära till allt. Igår var jag och Ida ute och gick på kvällen, gick till slottet (farmor, se så kulturell jag är), sedan till en park som var täckt av fina höstlöv, många som var ute och sprang och tränade i parken. TROR en kan trivas här.
 
Jobb då? Ja där är det lite svårare. Igår satt vi hela förmiddagen och skrev in oss på olika bemanningsföretag, ringde runt och hade oss. Många som sa att de ville att vi skulle ringa om några veckor då de trodde att de hade mer jobb. Det vill ju inte vi dock. Men vi ger ej upp, allt kan inte ske på en dag. Har sökt lika många jobb idag, vi vill ju helst få ett lagerjobb eftersom vi har tagit truckkort (och att man tjänar mest pengar där). Men är det så att vi inte skulle få något så ska vi börja söka cafèjobb osv, så vi har något undertiden vi söker annat. I'm staying positive!! 
 
Hur mår ni????? Vi får hålla kontakten här ett tag då jag bara ha internet i lägenheten och det är svindyrt att ringa/smsa. 
 
Nu blir det lunch sedan ska vi ut och njuta av vädret och se på alla fina norske GUTTER. Hehhhehe, här har en inte förändrats. 
 
Puss

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela